.

Swedemount

Bakgrund

Swedemount grundades år 1991, vi producerar funktionskläder och ryggsäckar. Grundarna av företaget har alltid haft ett stort intresse för outdoor-aktiviteter såsom skidåkning, cykling, klättring och kajak. Det var på en vandring i Himalaya som idén till Swedemount föddes. Efter veckor i samma kläder under hårda förhållanden växte inspirationen fram. Tanken på att själv kunna designa och sälja klädesplagg som klarar jordklotets tuffaste förutsättningar blev den morot som krävdes för att dra igång projekt Swedemount.

På väg till Mount Everest's topp

Det har länge varit en stor målsättning för varumärket Swedemount att nå världens tak, och nu är vi äntligen på väg. Bland våra samarbetspartners hittar ni tre olika expeditioner som under våren 2012 försöker bestiga Mount Everest i Swedemountkläder. Läs mer om expeditionerna här.

Produktutveckling och kvalitet

Vi är stolta över att kunna erbjuda produkter som hjälper våra kunder att leva ett aktivt liv och att nå sina individuella mål. Våra plagg används idag av både elitidrottare och aktiva fritidsutövare. Kollektionerna består av kläder för årets alla årstider och omfattar både herr, dam, och barn.

Vår ambition är att utveckla Swedemount till ett av marknadens bästa outdoormärke i nära samarbete med våra underleverantörer. Genom våra testteam låter vi produkterna testas i en mängd olika miljöer för att nå bästa möjliga resultat.