»

Pontus Tidemand
Rallyförare
»

Tidemand utmanades i folkrace

2017-10-19

Folkrace

Folkrace är en populär och billig form av rallycross som har sitt ursprung från Finland.

Johan Kristoffersson är världsmästare i rallycross och Pontus Tidemand världsmästare i rally, men vem av dem är bäst på folkrace?

Två världsmästare och mängder av folkraceförare hade samlats på Kalvholmen i Karlstad för att göra upp i NGK-Masters. Omkring 6000 personer var på plats för att ta del av uppgörelsen stjärnorna emellan. Utmaningen gick under namnet ”Giganternas kamp”.

Tidemand och Kristoffersson
Foto: Lollo Johansson, NWT.

– Det roliga är att man plötsligt blir lite underdog när man kommer hit till NGK Masters. Här spelar det ingen roll om man vunnit VM, sade Johan Kristoffersson till NWT.  Här finns det många duktiga chaufförer som är specialiserade på det här.

För att göra utmaningen jämlik fick Tidemand och Kristoffersson starta i varsin identisk Volvo 245, tillverkade av folkracestjärnan och bilbyggarexperten Daniel Wall.

Pontus Tidemand ställdes emot Johan Kristoffersson och Daniel Wall i uppvisningsklassen Crosskart Xtreme. En riktig prestigedrabbning där erfarne Daniel Wall tog hem segern. Världsmästaren Tidemand fick nöja sig med en tionde plats totalt, och Kristoffersson med blygsamma 64:e plats.

Vi kan alltså konstatera att rally segrade över rallycross!

«