»

Pontus Tidemand
Rallyförare
»

Övertygande seger i Rally Uppsala

2016-10-03

Pontus Tidemand segrare i SM-finalen i Rally Uppsala

Rallysverige jublade i början av veckan när det stod klart att VM-föraren Pontus Tidemand skulle göra ett inhopp i SM-finalen i Uppsala. Det var mer än två år sedan han senast deltog i ett SM-rally, men nu var den värmländske rallystjärnan Pontus Tidemand tillbaka på svensk mark för en efterlängtad start i SM-finalen i Uppsala. Eftersom VM-rallyt i Rally Kina blev inställt, fick Pontus en lucka i sitt intensiva schema och fick chansen att få till ett inhopp i SM.
– All körning är bra körning och nu när vi gick miste om en tävling är det jättepositivt att vi får en möjlighet att underhålla tempot i väntan på nästa VM-runda. Nivån i SM är hög och det blir knappast någon cruising. Vi kommer absolut att få hård konkurrens så vi lär slå på tävlingsläget från start, sade Pontus inför tävlingen.

Det var upplagt för en kamp mellan honom och den redan korade svenska mästare och tidigare VM-föraren P-G Andersson. Men tyvärr tog fighten slut innan den ens hade börjat då Andersson fick bryta redan efter första sträckan.
– Jag såg verkligen fram emot en tajt och vänskaplig fight med P-G. Han håller alltid ett högt tempo, det var riktigt synd att vi gick miste om den, sade Pontus. Men vi fokuserade helt och fullt på vårt eget race för att dra så mycket nytta som möjligt av tävlingen.

Pontus Tidemand och hans co-driver Jonas Andersson bjöd på VM-tempo och laddade på rejält. De tog hem segern med två och en halv minuts marginal.
– Perfekt träning inför VM i Spanien, sade Pontus. Det är mindre än 14 dagar till VM-rallyt i Spanien och där har vi 12 mil på grus under fredagen.

Tidemand var snabbast tävlingen igenom, tog 11 av 11 möjliga sträckvinster och när de 104 km var bemästrade stod han som dominant segrare - två och en halv minut före tvåan Mattias Adielsson.
– Det har varit grymt kul att få köra mer eller mindre på hemmaplan igen. Så mycket åskådare i skogen, fantastisk stämning och ett utmärkt tillfälle att få visa upp Fabia R5 i Sverige. Vi har fått perfekt träning och en hel del att ta med oss till Spanien. Vi känner oss ordentligt taggade inför vad som komma skall, sade en nöjd Pontus.

Topp 3 - Rally Uppsala

1. Pontus Tidemand 57.06,2
2. Mattias Adielsson +2.31,3
3. Michael Wikström +3:23,1

Pontus Tidemand Rally Uppsala 2016

«