»

Petter Mazzetta
Professionell fallskärmshoppare
»

Glidflygning genom Arizona i 200 km/h

2016-11-29

Red Bull Aces starts
Foto: Joerg Mitter, Red Bull Aces.

Red Bull Aces är en spektakulär tävling där deltagarna glidflyger i speciella dräkter, så kallade wingsuits, genom en svävande slalombana. Dräkterna är speciellt utvecklade för höga hastigheter, aggressiva svängar och branta dyk. Glidflygare från bland annat Österrike, Danmark, Tyskland, Storbritannien, Italien, Mexiko, Nederländerna, Norge, Sydafrika, Sverige och Venezuela tävlade i hastigheter uppåt 200 km/h.

– Dessa nya wingsuits är som stridsflygplan i himlen och du känner dig nästan som en jetman, skriver en upprymd Petter Mazzetta på Facebook. En av de sjukaste sakerna jag någonsin upplevt!

Red Bull Aces jumping out
Foto: Joerg Mitter, Red Bull Aces

Petter Mazzetta at the Red Bull Aces race
Foto: Petter Mazzetta

Petter Mazzetta at Red Bull Aces race
Foto: Petter Mazzetta

Efter att ha arrangerats i Kalifornien två år i rad, flyttades årets upplaga till Arizona. De tävlande hoppade fyra personer åt gången från en helikopter på 8000 fot ovanför Arizonas öken. Resultaten kontrolleras på plats via avancerad GPS teknik av en markbaserad jury.

– Det var verkligen en ära att vara en del av en händelse som denna!, skriver Petter Mazzetta på sin Facebook. Ett stort grattis till Noah Bahnson som tog guldet. Det var en hård konkurrens i år med en hel del vansinnigt bra flygare. Jag slutade på 10:e plats efter 2: a omgången. Kan inte vänta till nästa race, avslutar Petter.


Resultat Red Bull Aces 2016

1. Noah Bahnson, USA
2. Will Kitto, USA
3. Andy Farrington, USA

10. Petter Mazzetta, SWE

Red Bull Aces
Foto: Joerg Mitter, Red Bull Aces

«