»

Jerry Ahrlin
Längdskidåkare
»

Positiv utveckling för Ahrlin

2016-01-11

AXA Ski Marathon 2016 Jerry Ahrlin
Foto: Långloppscupen

Under årets första veckor har två tävlingar löpt efter varandra för Jerry Ahrlin. Först ut var AXA Ski Marathon på hemmaplan. Banan var krokig och den nygjorda konstsnön gjorde spåren lösa, vilket gjorde loppet svåråkt. Jerry slutade dock ändå på en 5:e plats och är åter i toppen igen.
– Alla har vi våra favoritfören och favoritbanor som passar oss aktiva bättre och sämre och just lösa förhållanden har alltid varit en svår nöt att knäcka för mig, skriver Jerry till oss i ett mail. För egen del blev det en 5:e plats vilket jag är både nöjd och missnöjd med. Det jag tar med mig som positivt är att tekniken börjar sitta bättre och att jag lyckades manövrera det svåra lösa sockriga föret på bättre sätt än jag lyckats med förut. Avslutningen var bra men inte nog bra för att täppa till de sekunderna som jag hade tappat.

AXA Ski Marathon 2016 Jerry Ahrlin
Foto: Långloppscupen

Under helgen avgjordes det andra loppet i Ski Classics i Tjeckiska Jizerska. Loppet är på 50 km klassisk stil, och är den tredje längsta längdtävlingen i klassen. Bansträckningen var i år lite speciell. För att hedra de 15 deltagarna som strax efter tävlingen 1970 omkom i en expedition i Peru, dras loppet över 15 varv. Ett varv för var och en av expeditionens medlemmar som en hyllning till grundarna av loppet.

Efter några bättre lopp på hemmaplan hade Jerry förhoppningar om en framskjuten placering. Men för att lyckas med det var han tvungen att sätta tekniken bra.
– Problemet var bara att jag inte riktigt visste hur förens efter loppet, skriver Jerry på sin blogg.

Loppet startade och Jerry slet direkt för att vara med. Ändå tappade han massor av tid på bara några kilometer och släppte klunga på klunga och låg som sämst på 48:e plats innan han hittade problemet. Sista dryga timmen kunde Jerry åka ikapp de personer han blivit frånåkt av.
– Jag kom ikapp gubbe på gubbe och klunga på klunga och var sista varvet uppe på 22:a plats då staven rök och jag tappade ca 40 sekunder igen. Sista timmen gick jag jämt med de som var på pallen och nu har jag äntligen nyckeln till problemet. Nu längtar jag till La Diagonela, avslutar Jerry.

Vi följer den positiva utvecklingen med spänning!

Resultat AXA Ski Marathon, herrar 42km

1 Fredrik Byström Orsa SK  1:32:02
2 Marcus Johansson Ulricehamns IF 1:32:02
3 Jörgen Brink Delsbo IF  1:32:03
4 Oscar Persson SK Bore  1:32:05
5 Jerry Ahrlin Team Swedemount SC 1:32:07

Resultat Jizerska 50

1 Petter Eliassen (NOR) Team LeasePlan Go  2:12:35.70
2 Johan Kjølstad (NOR) Team United Bakeries  2:15:49.70
3 Aukland (NOR) Team Santander 2:15:50.90

23 Jerry Ahrlin (SWE) Team Tynell  2:22:12.70

jSki Classics Jzerska 2016
Foto: Ski Classics 2016 jizerska 50 

«