»

Jerry Ahrlin
Längdskidåkare
»

Lägesuppdatering från Jerry och Laila

2017-12-15

Nu är skidsäsongen igång för fullt och vi hörde av oss till Jerry och Laila för att få en uppdatering om vad dom håller på med nuförtiden.

Jerry berättar "Förra säsongen var första gången som jag gick all in för ett lopp. Vasaloppet är i princip det enda loppet jag ännu inte vunnit och målet var att åka fort där. Till följd av den familjesituation vi befinner oss i fanns inte möjlighet att träna så bra som jag hade önskat och detta bidrog till varför målet var som det var. Tyvärr blev jag sjuk några dagar innan loppet. Jag startade men bröt innan Evertsberg."

Jerry fortsätter "Fokus just nu för min del är att hjälpa Laila nå sina mål att vinna Vasaloppet, Marcialonga och den totala cupen. Jag tränar inte alls på samma nivå längre och har inga direkta planer på att åka de stora loppen.
Jag tränar fortfarande ca 5 pass i veckan och av dessa är 3-4 hårda pass och jag tycker det är intressant att se hur kroppen reagerar på detta. Men som sagt kommer det inte bli många lopp i Världscupen i vinter. Däremot kan det bli något lopp i Sverige."

Laila Kveli - Team Tynell
Foto: Helene, Falun

Laila som hade en annorlunda säsong föregående år när parets andra barn föddes under våren berättar "Denna sommar och höst har träningen rullat på riktigt bra och jag känner mig bättre förberedd för en säsong än på länge.
Min säsong kommer att bestå av tävlingarna i Visma Ski Classics med Marcialonga och Vasaloppet som de två tävlingar jag helst vill vinna. Målet är också att kämpa om totalsegern i cupen."

Laila Kveli

Både Jerry och Laila värdesätter samarbetet med Swedemount högt. "För oss har det varit extremt värdefullt med detta samarbete. När man håller på med en utomhusidrott, som dessutom är en vinteridrott, är det otroligt viktigt att ha bra träningskläder för alla väder. Med Swedemount i ryggen är det ett problem som vi inte behöver tänka på längre.
Det är även spännande och kul att få testa nya produkter med nya design och att få ”vara med” lite i utvecklingen. Det jag tycker är speciellt bra med Swedemount är att det täcker allt jag behöver, från sommar till vinter, från löpning till rullskidor och cykel, från tunna tävlingskläder till varma, sköna kläder man kan ha efter tävling." säger Laila.

Vi på Swedemount önskar Jerry och Laila lycka till med säsongen.

 

«