»

Jerry Ahrlin
Längdskidåkare
»

Ahrlin värmer upp inför säsongen

2016-09-26

Lidingöloppet 2016
Foto: Expressen

I lördags deltog Jerry Ahrlin i Lidingöloppet, världens största terränglopp. Starten gick i vanlig ordning vid Koltorps gärde på vackra Lidingö i Stockholm.

Lidingöloppet (30 km) ingår tillsammans med Engelbrektsloppet, Vasaloppet, Öppet Spår, Vansbrosimningen/Vansbro Öppen Älv och Vätternrundan i den Svenska Klassikern.

Under söndagen deltog även Jerry Ahrlins sambo Laila Kveli i det 10-kilometer långa Rosa Bandet-loppet. Efter att blivit mamma för andra gången i mars i år är Laila nu på vägen tillbaka till tävlandet igen. I år kommer även hon vara en del av Team Tynell.

Lidingö Tjejlopp och Canderfonden har i ett samarbete med Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj gått in som titelsponsor. Därav heter nu Lidingö Tjejlopp istället Rosa Bandet-loppet. Och liksom Lidingöloppet ingår Rosa Bandet-loppet, tillsammans med Kristinaloppet/Tjejvasan/Kortvasan, Tjejvättern, Vansbro Tjejsim/Vansbro Kortsm, i Tjejklassikern.

Vinnare 2016 av Lidingöloppet 30 km var kenyanen Japhet Kipkorir som sprang in på 1:37:52. Vinnaren av det 10 km långa Rosabandet-loppet var Sylvia Kiberenge, även hon från Kenya, som gick i mål efter 34:51 minuter. Banrekordet på Lidingöloppet 30 km är på 1.33,33 sattes 1998 av Kenyanen Isaac Chemobo. Rosa Bandet-loppets banrekord hålls sedan 2005 av norskan Susanne Wigene på 33,27 minuter.

Jerry hade ett gott tempo med en kilometer tid på snabba 3:55 i snitt, vilket gav honom en 88:e plats med måltiden 1:58:36. Laila höll även hon ett bra tempo med en kilometer tid på 4:11 i snitt. Laila gick i mål på 23:e plats efter 41:19 minuter.

När det gäller resultatet är Jerry nöjd. Han nådde sitt mål med en tid under två timmar, men hade mycket mer att ge. Vätskeintaget blev inte så bra och han var i gungning redan efter halva loppet.
– På kvällen fick han feber och hade några riktigt tunga timmar innan han började återhämta sig igen. Det är svårt med vätskeintag under långa lopp. Man kan inte dricka nog mycket! Dricker man för lite blir det bara problem, och det är omöjligt att prestera på sin topp, skriver Laila på Jerry och Lailas blogg.

Själv är hon mycket nöjd med sin insats.
– För första gången på länge kände jag att jag kunde börja ta i lite och jag har kontroll även när det går fort. Det är inte så att jag kan skryta med någon framträdande plats, men det var verkligen ett nytt steg i rätt riktning, avslutar Laila. 

Vi är fler som har börjat längta efter skidsäsongen!

Jerry Ahrlin
Foto: Jerry & Laila blogg

«