»

Eddie Karlsson
Trialförare
»

Eddie vänder motgång till framgång

2016-07-11

Eddie Karlsson 2016
Foto: Credit FIM/g2fmedia.com

Efter en tuff VM-deltävling i Andorra samt en skada innan deltävlingen i Franska Lourdes fick Eddie revansch vid den senaste deltävlingen i Belgien.

Banan i Andorra hade många svårigheter i avsnitten och tävlingen gick på en hög höjd.
– Jag fick en bra startposition men det var svårt att hålla den på grund av de andra förarna. Det är inte alltid möjligt att hålla startordningen under tävlingarna på grund av tidsbrist och motståndare som vill starta tidigare. Detta var en av anledningarna till att jag inte gjorde bättre, berättar Eddie på sin webbplats.

Under ett förberedande träningspass inför nästa tävling i franska Lourdes blev Eddie skadad. Han kraschade och var tvungen att ta emot sig med höger ben för att undvika en större skada.
– Detta resulterade i ett ömt knä som påverkade mina åk senare, säger Eddie.

Tillsammans med ett dåligt knä bjöd tävlingen i Lourdes, förutom ännu en svår bana, även på tre dagars regn. Resultatet blev ett av Eddie’s sämsta hittills i år.
– Jag ville göra så mycket bättre, vilket resulterade i fler skador och fler krascher. Kanske jag ville mycket den här gången, avslutar Eddie.

Efter en period med motgångar fick Eddie tid för rekreation och förberedelser inför VM-deltävlingen i Comblain au pont, Belgien. Och det gav utdelning! Eddie kom på en fin 8:e plats.

Nu väntar nästa VM-deltävling i Penrith, England, den 16 juli.

SM-deltävlingarna pausar nu en period och börjar åter med den femte deltävlingen den 24 september i Sotenäs.

«