»

Anniken Rådström
Beachvolleybollspelare
»

Svenskt framtidshopp inom beachvolleyboll

2016-05-18

Anniken Rådström testteam at Swedemount

– Jag älskar beachvolleyboll just för att det är så mycket upp till dig själv. Man är inte beroende av ett lag, utan vill du bli bäst så är det upp till dig! Sedan bara älskar jag atmosfären, säger Anniken.

Anniken Rådström började spela volleyboll när hon var åtta år. När hon var 16 år valde hon att helt gå över till beachvolleyboll. Något hon absolut inte ångrar.
– De känns fortfarande som ett bra och stabilt val. Helt ärligt blir beachvolleybollen bara roligare och roligare. Och tur är väl det när jag pratar om att bli bäst, skriver Anniken på sin webbplats.

Anniken bor i Södertälje där hon har tillgång till inomhusträning i beachvolleybollhallen The Beach. I Södertälje hade hon även möjligheten att gå på beachvolleybollgymnasiet.
Nu satsar hon helhjärtat på sin beachvolleybollkarriär.
– Mitt mål inom beachvolleybollen är helt klart att spela internationellt och kunna leva av sporten jag älskar, säger Anniken.

Beachvolleyboll är än så länge inte så stort i Sverige. En av orsakerna är att man är beroende av en inomhushall till träning under vinterhalvåret. Men det byggs fler och fler hallar och sporten växer sig bara större och större. Internationellt är beachvolleyboll en av de största sporterna med några av de högsta tittarsiffrorna under OS. Ett stort plus för beachvolleybollen är att den är en av de mest jämställda sporterna i världen, där kvinnor och män får lika mycket prispengar och TV-tid.

Just nu är Anniken på träningsläger i härliga Praia da Rocha i södra Portugal, vilket blir hennes andra till samma destination. Tidigare har hon även varit på träningsläger i Florida, USA.
– Träningslägren har varit riktigt roliga med mycket skönt beachhäng och mycket bra träning, berättar Anniken.

Välkommen önskar vi på Swedemnount!

Anniken Rådström is playing beach volley boll

«