»

Adam Egerblom
OCR-löpare
»

Adam går all-in inför OCR-VM

2016-09-12

Red Bull Course Map
Foto: Red Bull Neptune Steps Course Map

Under helgen som gick deltog Adam Egerblom i Sveriges första ”swimclimb” -  Red Bull Neptune Steps i Bergs slussar vid historiska Göra kanal i Linköping. De tävlande skulle simma och klättra från botten till toppen av slusstrappan på kortast möjliga tid.

En utmaning på en 900 meter lång bana, motströms och en klätterhöjd på 28,8 fallhöjdsmeter fördelat över 13 slussar.

Banan var belägen vid Carls Johans slusstrappa med 8 slussar, Oscars slusstrappa med tre slussar och slutligen Karl Ludvig Eugens slusstrappa som är en dubbelsluss. Vid varje sluss var ett specialdesignat hinder uppbyggt där deltagarna klättrade över.

Linköping och arenan Bergs slussar bjöd på ett strålande fint väder och slussområdet fylldes med nyfikna åskådare. Vinnare i herrklassen blev skotske Mark Deans och svenske OS-simmaren Simon Sjödin tog andra platsen. Tyvärr blev inte Adams insats det han hoppats på, men han kunde ändå njuta av det fina arrangemanget.
– Vilken fantastisk dag med så många fina människor på Red Bull Neptune Steps. Vädret och atmosfären var kanon. Banan och hindren var utmärkta. Jag är väldigt besviken om min egen prestation. Jag har inte gjort några fel eller något stort misstag, men jag har inte levererat, skriver Adam på sin Facebook.

Inför Red Bull Neptune Steps gav Adam Egerblom sina tips på Red Bull’s webb hur man blir en vinnare i vattnet. Sammanfattningsvis är råden att träna simning utomhus, öva på att hålla kursen, improvisera och ha kul! Du kan läsa hela intervjun med Adam här.

Jeep Warrior Race 5 South Africa
Foto: Adam Egerblom Facebook

I slutet på augusti deltog Adam i OCR-tävlingen Jeep Warrior Race #5 i Pretoria, Sydafrika. Här kan du se en film från tävlingen, där Adam står i första ledet inför starten. 
– Jeep Warrior Race #5 i Pretoria var fantastiskt, utmanande och den bästa OCR-upplevelsen 2016. Jag misslyckades med tre hinder, men är ändå väldigt glad över hela upplevelsen. Jag träffade flera vänner från mitt Social media-nätverk och mötte även flera nya kontakter, skriver Adam på sin Facebook.

Innan dess gjorde Adam även en superfin insats vid Cykelvasan. Vid det 94 kilometer långa loppet hade Adam satt ett mål på 4 timmar. Han slog det marginal och kom i mål på imponerande 03:47:35.

Nu är målet inställt på OCR-VM 14-15 oktober i Blue Mountains Canada.

Jeep Warrior Race 5 South Africa
Foto: Adam Egerblom Facebook

«