Tidemand tar säsongens första seger i Rally Mexico

2018-03-12 Pontus Tidemand, Rallyförare | »

Tidemand tar säsongens första seger i Rally Mexico Tidemand imponerade och vinner Rally Mexico med rejäl marginal.

»...

Säsongen börjar med Rally Sweden

2018-02-12 Pontus Tidemand, Rallyförare | »

Säsongen börjar med Rally Sweden Föregående säsong dominerade Pontus WRC 2 och tog hem VM-guldet. Nu är det dags att försvara titeln.

»...

Tidemand förlänger sitt kontrakt med SKODA

2017-12-19 Pontus Tidemand, Rallyförare | »

Tidemand förlänger sitt kontrakt med SKODA Pontus Tidemand, regerande världsmästaren i WRC 2, förlänger samarbetet med SKODA Motorsport och deras oslagbara Fabia R5.

»...

Lägesuppdatering från Jerry och Laila

2017-12-15 Jerry Ahrlin, Längdskidåkare | »

Lägesuppdatering från Jerry och Laila Foto: Helene, Falun Ny säsong och nya förutsättningar. Jerry och Laila uppdaterar oss om läget.

»...

Vad gör en världsmästare när säsongen är över

2017-11-30 Pontus Tidemand, Rallyförare | »

Vad gör en världsmästare när säsongen är över Vi tittar in bakom kulisserna hos världsmästaren och får en rapport om vad som händer mellan säsongerna.

»...

2017, ett intensivt år

2017-11-27 Tom Svensson, Bevarandefotograf | »

2017, ett intensivt år Tom Svensson har haft ett intensivt år med många resor och upplevelser. Några som sticker ut är mötet med murmeldjuren i Österrike samt att han blivit utnämnd till Global Manfrotto Ambassador.

»...

Utmanande spel i NEVZA Beach Sweden

2017-11-06 Anniken Rådström, Beachvolleybollspelare | »

Utmanande spel i NEVZA Beach Sweden En tight förlust mot ett svensk lag resulterade i en 9:e plats. – Vi spelade bra och jag är ändå nöjd, säger Anniken efter NEVZA Beach Sweden.

»...

Överlägsen seger i Wales Rally GB

2017-10-30 Pontus Tidemand, Rallyförare | »

Överlägsen seger i Wales Rally GB Med en dominant seger i Wales Rally GB avslutar Pontus Tidemand en fantastisk VM-säsong.

»...

Elitidrottsstipendium till Lysell

2017-10-23 Jerker Lysell, Orienterare | »

Elitidrottsstipendium till Lysell Riksidrottsförbundets elitidrottsstipendium delas varje år ut till elitidrottare på landslagsnivå som studerar på minst halvfart på universitet, högskola eller annan eftergymnasial utbildning.

»...

Tidemand utmanades i folkrace

2017-10-19 Pontus Tidemand, Rallyförare | »

Tidemand utmanades i folkrace Tidemand utmanades av rallycross-mästaren Johan Kristoffersson under folkrace-eventet NGK-Masters på Kalvholmen i Karlstad.

»...

SM-seger för Eddie igen!

2017-10-13 Eddie Karlsson, Trialförare | »

SM-seger för Eddie igen! Med ett rejält försprång till Eddie Karlsson greppet om SM-finalen.

»...

Ont knä grusade World Cup finalen

2017-10-04 Jerker Lysell, Orienterare | »

Ont knä grusade World Cup finalen Ett ont knä satte stopp för Jerker Lysell i World Cup finalen. Men Sverige visade ändå sin storhet inom orienteringen, både på dam- och herrsidan.

»...

Idrott och diabetes – går det?

2017-09-20 Adam Egerblom, OCR-löpare | »

Idrott och diabetes – går det? Adam Egerblom vill inspirera andra till hur man kan kombinera diabetes och ett aktivt liv som idrottare.

»...

Gästspel i SM med guldkant

2017-09-11 Pontus Tidemand, Rallyförare | »

Gästspel i SM med guldkant Tidemands gästspel i SM-finalen slutade med guldmedalj. – En kanonhelg med perfekt träning inför nästa VM-tävling, säger Pontus.

»...

Eddie leder Trial-SM inför finalen

2017-09-04 Eddie Karlsson, Trialförare | »

Eddie leder Trial-SM inför finalen Efter fem genomförda deltävlingar leder Eddie Karlsson Trial-SM inför den kommande finalen.

»...

Världscupsilver för Lysell i Cesis

2017-08-29 Jerker Lysell, Orienterare | »

Världscupsilver för Lysell i Cesis Jerker Lysell tog ytterligare en pallplats under den tredje deltävlingen i världscupen i Lettiska Cesis. Efter ett bra tekniskt lopp i sprintfinalen tog Lysell hem silvret.

»...

Tidemand världsmästare i WRC-2

2017-08-21 Pontus Tidemand, Rallyförare | »

Tidemand världsmästare i WRC-2 Pontus Tidemand hade chansen att avgöra WRC 2-mästerskapet redan vid tyska VM-rallyt, och den chansen tog han! Efter en mäkta imponerande prestation under säsongen är den värmländske rallytalangen Pontus Tidemand nu korad världsmästare.

»...

Nio mils cykling från Sälen till Mora

2017-08-14 Adam Egerblom, OCR-löpare | »

Nio mils cykling från Sälen till Mora Under helgen fanns Adam Egelblom och 23 000 cykelfantaster på plats i Dalarna för att ta del av de olika distanserna. På lördagen var det drygt 13.000 anmälda till Cykelvasan 90.

»...

Härlig come-back för Anniken under SM i Beachvollyboll

2017-08-08 Anniken Rådström, Beachvolleybollspelare | »

Härlig come-back för Anniken under SM i Beachvollyboll Efter en lite motig period fick Anniken, tillsammans med sin spelpartner Diana Lundvall, till ett härligt spel under Beachvolleyboll-SM i Falkenberg.

»...

Guld för Lysell i World Games

2017-07-25 Jerker Lysell, Orienterare | »

Guld för Lysell i World Games – World Games avgörs bara vart fjärde år. I många sporter är detta det största som går att vinna så den här segern värdesätter jag väldigt högt, säger Jerker Lysell.

»...

En andraplats för Pontus i Polen

2017-07-11 Pontus Tidemand, Rallyförare | »

En andraplats för Pontus i Polen Pontus Tidemand stärker sin position som mästerskapsledare. Efter fyra raka VM-segrar blev det ännu en pallplats för honom i Rally Poland – ett av världens snabbaste rally.

»...

Både VM-brons och VM-guld för Lysell

2017-07-03 Jerker Lysell, Orienterare | »

Både VM-brons och VM-guld för Lysell Trots sin långa skadeperiod bärgade Lysell imponerande hem både ett VM-brons och VM-guld vid WOC2017 i Estland under en och samma helg.

»...

Full gas för Eddie i SM och VM

2017-06-20 Eddie Karlsson, Trialförare | »

Full gas för Eddie i SM och VM Nu är det full gas som gäller för Eddie Karlsson. SM- och VM-tävlingarna avlöser varandra och han klättrar nu stadigt uppåt i världsrankningen.

»...

Jobbar för nya medaljchanser i VM

2017-05-30 Jerker Lysell, Orienterare | »

Jobbar för nya medaljchanser i VM Med en gammal vadskada som väcktes till liv under hösten laddar Jerker nu för att stå på startlinjen i år igen och slåss om VM-medaljerna.

»...

Vykort från Djungelboken

2017-05-10 Tom Svensson, Bevarandefotograf | »

Vykort från Djungelboken Tom Svensson fångade både tiger och läppbjörn på bild under sin fotoresa i Indien.

»...

Argentina blev Pontus tredje raka VM-seger

2017-05-02 Pontus Tidemand, Rallyförare | »

Argentina blev Pontus tredje raka VM-seger Efter fyra dagars tävlande gick Pontus Tidemand i mål som segrare i det argentinska VM-rallyt. Han tar nu täten i WRC 2-mästerskapet och med hat trick i segrar i bagaget har han en bra position inför fortsättningen.

»...

Tuff terräng väntar i Rally Argentina

2017-04-26 Pontus Tidemand, Rallyförare | »

Tuff terräng väntar i Rally Argentina Nu väntar VM-deltävling nummer tre och Rally Argentina. Trots att Pontus gör debut i rallyt, har han sikte på att ta hem maxantal poäng och är ordentligt laddad för uppgiften.

»...

Lysell skadad när landslaget laddade i VM-terräng

2017-04-19 Jerker Lysell, Orienterare | »

Lysell skadad när landslaget laddade i VM-terräng Svenska orienteringslandslaget har nyligen varit på träningsläger i Estland för att testköra VM-terrängen. Jerker Lysell var tyvärr skadad och kunde inte följa med.

»...

Tom sadlar om för nya uppdrag

2017-03-20 Tom Svensson, Bevarandefotograf | »

Tom sadlar om för nya uppdrag Efter nästan 15 år på Nordens Ark går nu Tom Svensson vidare för att helt och fullt fokusera på att rädda hotade arter och habitat.

»...

Utmanad Tidemand vann Rally Mexico

2017-03-13 Pontus Tidemand, Rallyförare | »

Utmanad Tidemand vann Rally Mexico Att ställa om från kyla och snö till grus och värme var inga problem för Pontus Tidemand. En månad efter segern i Rally Sweden tog han hem vinsten efter en hård fight i helgens Rally Mexico.

»...

Med OS i sikte

2017-02-22 Anniken Rådström, Beachvolleybollspelare | »

Med OS i sikte Efter en rehab-period är Anniken Rådström redo att återuppta karriären, nu med en ny tävlingspartner. Målet är inställt mot sommar-OS i Tokyo 2020.

»...

Seger i Rally Sweden för Tidemand

2017-02-14 Pontus Tidemand, Rallyförare | »

Seger i Rally Sweden för Tidemand En väl förberedd Tidemand siktade mot toppen och kammade hem guldet i WRC2-klassen i Rally Sweden.

»...

Eddie tog SM-guld i X-Trial

2017-02-07 Eddie Karlsson, Trialförare | »

Eddie tog SM-guld i X-Trial Eddie Karlsson tog sitt 5:e X-Trial guld under SM-veckan i Söderhamn.

»...

Hårt väder under Kaiser Maximilian Lauf

2017-01-31 Jerry Ahrlin, Längdskidåkare | »

Hårt väder under Kaiser Maximilian Lauf Under den senaste perioden av Ahrlin avverkat både Kaiser Maximilian Lauf och Marcialonga, varav det förstnämnda bjöd på en riktig tuff utmaning i form av snö.

»...

Tidemand fyra i Monte Carlo-premiären

2017-01-23 Pontus Tidemand, Rallyförare | »

Tidemand fyra i Monte Carlo-premiären Pontus Tidemand slutade fyra i debuten vid Rally Monte-Carlo, en av de svåraste deltävlingarna i rally-VM.

»...

Petter förklarar Body Flight

2017-01-16 Petter Mazzetta, Professionell fallskärmshoppare | »

Petter förklarar Body Flight Missade du Petter Mazzetta på nyhetsmorgon i december? Hör Petter, vindtunnelsinstruktör och coach, förklara Body Flight tillsammans med Felix Herngren.

»...

Ahrlin 5:a i AXA Ski Marathon

2017-01-09 Jerry Ahrlin, Längdskidåkare | »

Ahrlin 5:a i AXA Ski Marathon Den blev en fin femteplats för Jerry Ahrlin i AXA Ski Marathon, den första deltävlingen i vår nationella långloppscup.

»...

Tom’s uppmaning till alla turister

2016-12-12 Tom Svensson, Bevarandefotograf | »

Tom’s uppmaning till alla turister Tom Svensson för en kamp mot tjuvjakt och illegal handel med hjälp av kameran. Hör hans tips på vad vi ska, och inte ska göra, på våra semesterresor.

»...

Långloppscupen 2017 har startat

2016-12-06 Jerry Ahrlin, Längdskidåkare | »

Långloppscupen 2017 har startat Långloppscupen Visma Ski Classics 2017 med prologen i Schweiziska Pontresina följd av den första deltävlingen La Sgambeda 35km i Italienska Livigno.

»...

Glidflygning genom Arizona i 200 km/h

2016-11-29 Petter Mazzetta, Professionell fallskärmshoppare | »

Glidflygning genom Arizona i 200 km/h Petter Mazzetta slutade på en 10:e plats i den spektakulära tävlingen Red Bull Aces, efter att ha glidflygit genom Arizonas öken i upp emot 200km/h.

»...

Fin säsongsstart av Ahrlin vid Bruksvallarna

2016-11-21 Jerry Ahrlin, Längdskidåkare | »

Fin säsongsstart av Ahrlin vid Bruksvallarna Jerry Ahrlin genomförde ett fint lopp vid årets säsongsuppstart i Bruksvallarna.

»...

Jerker utsedd till Årets sprinter 2016

2016-11-14 Jerker Lysell, Orienterare | »

Jerker utsedd till Årets sprinter 2016 Under årets Orienteringsgala fick Jerker Lysell ta emot priset Årets sprinter. Jerker föreläste även vid landslagets höstmöte kring förberedelser och träning tillsammans med sprintkollegan Jonas Leandersson.

»...

Tom’s bok prisad av WWF

2016-11-08 Tom Svensson, Bevarandefotograf | »

Tom’s bok prisad av WWF Tom Svensson har tillsammans med Ola Jennersten mottagit WWFs utmärkelse Årets Pandabok 2017 för boken ”Vid vägs ände”.

»...

OCR-VM och Spartan Race New Jersey

2016-11-01 Adam Egerblom, OCR-löpare | »

OCR-VM och Spartan Race New Jersey Adam Egerblom är nyligen hemkommen efter OCR World Championship i Blue Mountains Canada och Spartan Race New Jersey.

»...

Bärgade SM-guldet med bruten hand

2016-10-17 Eddie Karlsson, Trialförare | »

Bärgade SM-guldet med bruten hand Trots ett brutet båtben bärgade Eddie Karlsson SM-guldet vid trialfinalen i Partille.

»...

Jerker ror för Världens Barn

2016-10-10 Jerker Lysell, Orienterare | »

 Jerker ror för Världens Barn Det har varit en aktiv helg för orienteraren Jerker Lysell, som både deltagit i rodduppdraget för Världens Barn och årets 25manna stafett.

»...

Övertygande seger i Rally Uppsala

2016-10-03 Pontus Tidemand, Rallyförare | »

Övertygande seger i Rally Uppsala Pontus Tidemand bjöd på VM-tempo när han gästade Rally-SM:s final i Uppsala och tog hem segern med två och en halv minuts marginal.

»...

Ahrlin värmer upp inför säsongen

2016-09-26 Jerry Ahrlin, Längdskidåkare | »

Ahrlin värmer upp inför säsongen Jerry Ahrlin värmde upp med Lidingöloppet inför den kommande skidsäsongen.

»...

Anniken Rådström satsar internationellt

2016-09-20 Anniken Rådström, Beachvolleybollspelare | »

Anniken Rådström satsar internationellt Efter en axelskada förra året är Anniken Rådström nu på väg tillbaka. Efter mycket träning och rehab har hon börjat turnera och siktet är inställt på internationellt spel framöver.

»...

Adam går all-in inför OCR-VM

2016-09-12 Adam Egerblom, OCR-löpare | »

Adam går all-in inför OCR-VM Höstens OCR-VM närmar sig med stormsteg. Adam håller sig uppladdad och har under senaste tiden deltagit i flera utmanande tävlingar.

»...

Köpenhamn från ovan

2016-09-05 Petter Mazzetta, Professionell fallskärmshoppare | »

Köpenhamn från ovan Petter Mazzetta har fördelen av att få se alla sina resmål från ovan. Så även Köpenhamn vid sommarens Swoop Challenge Copenhagen.

»...

Nordisk mästare – igen!

2016-08-29 Eddie Karlsson, Trialförare | »

Nordisk mästare – igen! Vid det nordiska mästerskapet visade Eddie återigen vem som är nordens vassaste åkare. NM-guldet är nu Eddie’s för femte året i rad!

»...

Jerker Lysell – bäst i världen

2016-08-22 Jerker Lysell, Orienterare | »

Jerker Lysell – bäst i världen Jerker Lysell tog guldmedaljen vid lördagens VM-sprintfinal i centrala Strömstad. – Det var mitt livs lopp, sade Jerker efteråt.

»...

Tidemand ok efter krasch i Finland

2016-08-04 Pontus Tidemand, Rallyförare | »

Tidemand ok efter krasch i Finland En hård kamp om andraplatsen i helgens Rally Finland slutade i en krasch för Pontus Tidemand och co-drivern Jonas Andersson. Som tur var klarade de sig båda utan skador.

»...

Jerker 2:a på O-ringen

2016-08-01 Jerker Lysell, Orienterare | »

Jerker 2:a på O-ringen Efter fem rafflande etapper i Sälenfjällen visade Jerker formen och tog andraplatsen i totalen under O-ringen.

»...

Tidemand redo att gasa i Finland

2016-07-28 Pontus Tidemand, Rallyförare | »

Tidemand redo att gasa i Finland Pontus Tidemand har redan visat prov på stor utveckling under det senaste året och har gjort imponerande starka insatser i de tre VM-rallyn han hittills deltagit i den här säsongen. Han ligger fyra i den totala mästerskapsställningen i WRC 2-klassen och formen är på topp inför helgens Rally Finland.

»...

Eddie vänder motgång till framgång

2016-07-11 Eddie Karlsson, Trialförare | »

Eddie vänder motgång till framgång Efter en tuff VM-deltävling i Andorra samt en skada innan deltävlingen i Franska Lourdes fick Eddie revansch vid den senaste deltävlingen i Belgien.

»...

Tvär vändning i Rally Poland

2016-07-05 Pontus Tidemand, Rallyförare | »

Tvär vändning i Rally Poland Efter ett problem med en kulled tvingades Pontus Tidemand bryta efter den nionde sträckan på rallyts första dag.

»...

Tillsammans kan vi göra skillnad

2016-07-04 Tom Svensson, Bevarandefotograf | »

Tillsammans kan vi göra skillnad Hör Tom Svenssons tankar kring problematiken med hotande arter och naturmiljöer och hans arbete som fotograf.

»...

Jerker uttagen till landslagstruppen

2016-06-16 Jerker Lysell, Orienterare | »

Jerker uttagen till landslagstruppen Under veckan presenterade förbundskapten Håkan Carlsson det svenska laget till VM-tävlingarna i Strömstad.

»...

Kinas vackra natur

2016-06-13 Tom Svensson, Bevarandefotograf | »

Kinas vackra natur Under maj reste Tom till Kina och genom hans bilder kan vi ta del av landets vackra natur.

»...

Eddie tar ledningen i SM

2016-06-07 Eddie Karlsson, Trialförare | »

Eddie tar ledningen i SM Efter vinst vid både tredje och fjärde SM-deltävlingen tar Eddie nu ledningen i tabellen.

»...

Till himmelens huvud och tillbaka

2016-06-02 Pemba Rita, Sherpa, diplomerad bergsguide | »

Till himmelens huvud och tillbaka I över 30 år har Pemba Rita lotsat expeditioner i Himalayas bergsmassiv. Som en del av våra testteam får vi nu ta del av hans hissnande arbete.

»...

Extremsport – att utmana naturlagarna

2016-06-01 Petter Mazzetta, Professionell fallskärmshoppare | »

Extremsport – att utmana naturlagarna Vi välkomnar Petter Mazzetta, professionell fallskärmshoppare och extremsportsutövare, som testteam på Swedemount.

»...

Möt Jerker Lysell - orienterare

2016-05-30 Jerker Lysell, Orienterare | »

Möt Jerker Lysell - orienterare Jerker Lysell, bronsmedaljör från VM 2015.

»...

Tidemand segrare i Rally Portugal

2016-05-23 Pontus Tidemand, Rallyförare | »

Tidemand segrare i Rally Portugal Segermarginalen landade tillslut på 1.28.8 minuter. - Det här var det bästa som kunde hända, sa en nöjd Pontus efter målgång.

»...

Svenskt framtidshopp inom beachvolleyboll

2016-05-18 Anniken Rådström, Beachvolleybollspelare | »

Svenskt framtidshopp inom beachvolleyboll Vi välkomnar Anniken Rådström till våra testteam, en målmedveten tjej som älskar, lever och andas beachvolleyboll.

»...

Positiv utveckling i SM-tävlingen

2016-05-16 Eddie Karlsson, Trialförare | »

Positiv utveckling i SM-tävlingen Eddie klättrade upp till förstaplatsen efter helgens SM-deltävling i Stockholm.

»...

Läppbjörn på nära håll

2016-05-02 Tom Svensson, Bevarandefotograf | »

Läppbjörn på nära håll Under sin senaste resa till Indien fick Tom Svensson närkontakt med både tiger och läppbjörn.

»...

Värmer upp på ŠKODA’s hemmaplan

2016-04-27 Pontus Tidemand, Rallyförare | »

Värmer upp på ŠKODA’s hemmaplan Pontus Tidemand med kartläsare Jonas Andersson värmer upp inför VM i den tjeckiska mästerskapstävling Rally Šumava Klatovy inför kommande VM-event.

»...

Trail-SM 2016 har startat

2016-04-18 Eddie Karlsson, Trialförare | »

Trail-SM 2016 har startat Trail-SM 2016 är nu igång och Eddie Karlsson tog andraplatsen efter de första deltävlingarna.

»...

Årefjällsloppet avslutar långloppscupen

2016-04-04 Jerry Ahrlin, Längdskidåkare | »

Årefjällsloppet avslutar långloppscupen Jerry Ahrlin näst bäste svensk i Årefjällsloppet, tillika finalen av Visma Ski Classics 2016.

»...

Birkebeinerrennet 2016

2016-03-21 Jerry Ahrlin, Längdskidåkare | »

Birkebeinerrennet 2016 Näst sista loppet i Visma Ski Classics, Birkebeinerrennet, avgjordes under helgen i Norska Lillehammer.

»...

Rafflande upplopp i Vasaloppet

2016-03-07 Jerry Ahrlin, Längdskidåkare | »

Rafflande upplopp i Vasaloppet Efter ett rafflande upplopp slutade Jerry Ahrlin 7:a i årets Vasalopp, endast 3 sekunder efter segrande John Kristian Dahl.

»...

Tom sprider diskussionen om palmolja

2016-02-22 Tom Svensson, Bevarandefotograf | »

Tom sprider diskussionen om palmolja Efter Tom Svenssons larmande rapport om bränderna på Borneo har en stor diskussion satts igång angående användningen av palmolja.

»...

2:a plats i Rally Sweden

2016-02-15 Pontus Tidemand, Rallyförare | »

2:a plats i Rally Sweden Pontus Tidemand säkrade 2:a platsen i Rally Sweden, bara 14.7 sekunder efter segrande Elfyn Evans.

»...

Marcialonga Ahrlins favorit

2016-02-08 Jerry Ahrlin, Längdskidåkare | »

Marcialonga Ahrlins favorit Det har varit en fantastisk resa i Alperna på många sätt och resultaten pekar uppåt vilket är skönt, säger Jerry Ahrlin.

»...

Eddie dominerar svensk X-Trial

2016-02-01 Eddie Karlsson, Trialförare | »

Eddie dominerar svensk X-Trial Eddie dominerar svensk X-Trial med sin 4:e vinst i SM-veckan.

»...

Tidemand årets bästa rallyförare

2016-01-25 Pontus Tidemand, Rallyförare | »

Tidemand årets bästa rallyförare Pontus Tidemand prisades som Årets Rallyförare och Årets Senior tillsammans med dåvarande co-drivern Emil Axelsson vid Bilsportsgalan.

»...

Säsongen 2016 igång för Eddie

2016-01-18 Eddie Karlsson, Trialförare | »

Säsongen 2016 igång för Eddie Nya säsongen startade med X-Trial i Sheffield för Eddie Karlsson.

»...

Positiv utveckling för Ahrlin

2016-01-11 Jerry Ahrlin, Längdskidåkare | »

Positiv utveckling för Ahrlin Ahrlin har hittat tillbaka till tekniken och klättrar nu åter uppåt i placeringarna.

»...

Segrare i Vålådalen Ski Classics

2015-12-21 Jerry Ahrlin, Längdskidåkare | »

Segrare i Vålådalen Ski Classics – Jag fick till en bra spurt och passerade Brink. Känns bra att jag börjar hitta tillbaka till tekniken, säger Jerry Ahrlin efter segern i Vålådalen Ski Classics.

»...

Visma Ski Classic 2016 är igång

2015-12-16 Jerry Ahrlin, Längdskidåkare | »

Visma Ski Classic 2016 är igång Ahrin debuterade som TeamTynell i Ski Classics.

»...

Ny co-driver för Pontus Tidemand

2015-12-07 Pontus Tidemand, Rallyförare | »

Ny co-driver för Pontus Tidemand Pontus Tidemand får nytt sällskap i kartläsarstolen av värmländske Jonas Andersson.

»...

Bruksvallsloppet inledde säsongen

2015-11-23 Jerry Ahrlin, Längdskidåkare | »

Bruksvallsloppet inledde säsongen – Då var säsongen igång allvar. Bruksvallsloppet inledde som vanligt skidtävlandet för mig, säger Jerry Ahrlin.

»...

Träningsperioden startar

2015-11-16 Eddie Karlsson, Trialförare | »

Träningsperioden startar Nu avslutas tävlingssäsongen för Eddie Karlsson, och träningsperioden tar vid.

»...

Borneo brinner!

2015-11-09 Tom Svensson, Bevarandefotograf | »

Borneo brinner! Tom Svensson var nyligen på Borneo för att fotografera orangutanger. – Rökutvecklingen är så illa att den sträcker sig ända upp till Thailand, berättar Tom.

»...

Ahrlin laddad inför vintersäsongen

2015-11-03 Jerry Ahrlin, Längdskidåkare | »

Ahrlin laddad inför vintersäsongen Jerry Ahrlin och Team Tynell är tillbaka efter ett 20 dagars träningsläger på Mallorca.

»...

Tidemand regerade Rally de Espana

2015-10-28 Pontus Tidemand, Rallyförare | »

Tidemand regerade Rally de Espana Efter en snabb start med skapade Pontus Tidemand en lucka till konkurrenterna och bevakade sedan sitt försprång under hela tävlingen, ända till segern.

»...

Guld och brons till OCR Team Swedemount

2015-10-20 OCR Team Swedemount, Obstacle Cource Racing | »

Guld och brons till OCR Team Swedemount Helgens OCR-VM i Ohio USA genererade flera medaljer och topplaceringar för OCR Team Swedemount, med bland annat guld i både herr- och damklasser.

»...

Möt OCR VM-laget

2015-10-14 OCR Team Swedemount, Obstacle Cource Racing | »

Möt OCR VM-laget Får vi presentera OCR Team Swedemount’s VM-lag.

»...

Guldhjälmen på för Eddie

2015-10-07 Eddie Karlsson, Trialförare | »

Guldhjälmen på för Eddie Efter den sista deltävlingen i årets Trial-SM stod det klart att Eddie Karlsson står kvar på första plats och är segrare i totalen.

»...

Laddar inför OCR-VM

2015-10-06 OCR Team Swedemount, Obstacle Cource Racing | »

Laddar inför OCR-VM OCR Team Swedemount laddar nu inför årets VM, OCR World Campionship 2015, som går av stapeln den 17 oktober i Ohio, USA.

»...

Eddie 10:e bästa i världen

2015-09-28 Eddie Karlsson, Trialförare | »

Eddie 10:e bästa i världen Eddie nådde sitt mål och säkrade 10:e platsen i årets Trial-VM.

»...

Tidemand säker mästare i Asia-Pacific Rally

2015-09-21 Pontus Tidemand, Rallyförare | »

Tidemand säker mästare i Asia-Pacific Rally Efter helgens deltävling Rally Hokkaido i Japan stod det klart att Pontus Tidemand kommer ta hem mästartiteln i Asia-Pacific Rally Championship.

»...

Super-Maria trefaldig vinnare i OCR

2015-08-31 OCR Team Swedemount, Obstacle Cource Racing | »

Super-Maria trefaldig vinnare i OCR OCR Team Swedemount’s Maria ”Super-Maria” Velin blev trefaldig vinnare i OCR-loppen Spartan Race Sprint och Spartan Race Super Skottland samt Tough Viking Stockholm.

»...

Ahrlin segrare i Ullådalen

2015-08-24 Jerry Ahrlin, Längdskidåkare | »

Ahrlin segrare i Ullådalen Ahrlin segrare i Ullådalen Double Poling Open - världens första rullskidtävling med enbart stakning.

»...

Pontus stekhet segrare i Malaysia

2015-08-17 Pontus Tidemand, Rallyförare | »

Pontus stekhet segrare i Malaysia Efter två kokheta tävlingsdagar kammade Pontus hem ännu en vinst i sin Škoda Fabia Super 2000.

»...

Eddie nordisk mästare

2015-08-12 Eddie Karlsson, Trialförare | »

Eddie nordisk mästare När Nordiskt Mästerskap i trial avgjordes i Randers, Danmark stod Eddie Karlsson överst på pallen och tog återigen titeln nordisk mästare.

»...

Tidemand på pallen igen

2015-08-04 Pontus Tidemand, Rallyförare | »

Tidemand på pallen igen Tidemand körde in som stark 2:a i den åttonde VM-deltävlingen i Finland.

»...

Remy åter efter Vol State 500

2015-07-30 Swedemount

Remy åter efter Vol State 500 Remy Brändefalk är nu hemma igen efter Vol State 500, USA, där han avverkade 40 mil på 8 dagar.

»...

Vi välkomnar OCR Team Swedemount

2015-07-20 OCR Team Swedemount, Obstacle Cource Racing | »

Vi välkomnar OCR Team Swedemount Vårt senaste testteam OCR Team Swedemount laddar nu inför VM i Obstacle Course Running, eller hinderbana på svenska.

»...

Eddie klättrar uppåt i Trial-VM

2015-07-15 Eddie Karlsson, Trialförare | »

Eddie klättrar uppåt i Trial-VM Eddie har avancerat 4 placeringar den sista tiden i Trial-VM, från 13:e till nuvarande 9:e plats. Det betyder att Eddie nu har tagit sig upp till topp-10.

»...

Tidemand 2:a i Polen

2015-07-09 Pontus Tidemand, Rallyförare | »

Tidemand 2:a i Polen Pontus säkrade ytterligare en pallplats i VM-deltävlingen Rally Poland.

»...

Jerry Ahrlin till team Tynell

2015-07-01 Jerry Ahrlin, Längdskidåkare | »

Jerry Ahrlin till team Tynell Jerry Ahrlin byter klubb och tar till vintern plats i team Tynell tillsammans med bröderna Daniel och Rickard Tynell.

»...

Nya kataloger – ute nu!

2015-06-18 Swedemount

Nya kataloger – ute nu! Se våra nyheter och klassiker i Swedemount och Nautic katalogerna för 2015/2016.

»...

Fortsatta framgångar för Tidemand

2015-06-15 Pontus Tidemand, Rallyförare | »

Fortsatta framgångar för Tidemand Framgångarna fortsätter för Pontus Tidemand och hans kartläsare Emil Axelsson som nu är i serieledning i FIA Asia-Pacific Rally Championship.

»...

5:e raka SM-guldet för Eddie

2015-06-08 Eddie Karlsson, Trialförare | »

5:e raka SM-guldet för Eddie Det blev ett 5:e SM-guld för Eddie Karlsson som nu ger allt i VM-serien FIM Trial World Championship.

»...

Pemba Rita ok efter jordbävningen

2015-06-05 Swedemount

Pemba Rita ok efter jordbävningen Till vår stora glädje har både Pemba Rita och hans familj klarat den stora jordbävningen.

»...

Remy Brändefalk - ECO Trail Oslo 80km

2015-05-26 Swedemount

Remy Brändefalk - ECO Trail Oslo 80km – Äventyret var vackert, krävande, tekniskt, beprövande men framförallt en fantastisk upplevelse.

»...

Eddie jagar SM-guld igen

2015-05-18 Eddie Karlsson, Trialförare | »

Eddie jagar SM-guld igen Eddie är tillbaka efter olyckan. Under helgen körde han första deltävlingarna i trail SM i jakten efter sitt 5:e SM-guld.

»...

Vår nya teammedlem – Eddie Karlsson

2015-05-04 Eddie Karlsson, Trialförare | »

Vår nya teammedlem – Eddie Karlsson Swedemount välkomnar en ny teammedlem, trailföraren Eddie Karlsson.

»...

Fototips med Tom Svensson

2015-04-27 Tom Svensson, Bevarandefotograf | »

Fototips med Tom Svensson Bildspråk, fototips och fotominnen med Tom Svensson.

»...

Tidemand 1:a i Nya Zeeland

2015-04-20 Pontus Tidemand, Rallyförare | »

Tidemand 1:a i Nya Zeeland Drömstart för Pontus Tidemand och kartläsaren Emil Axelsson i första tävling i Asia-Pacific Rally Championship.

»...

Ahrlin summerar säsongen

2015-04-14 Jerry Ahrlin, Längdskidåkare | »

Ahrlin summerar säsongen Nu när våren är kommen passar vi på att summera vintersäsongen som gått. Såhär berättar Jerry Ahrlin om den gånga skidsäsongen.

»...

Tidemand klar för ŠKODA

2015-04-07 Pontus Tidemand, Rallyförare | »

Tidemand klar för ŠKODA Som ny förare för fabriksteamet ŠKODA Motorsport gör Pontus Tidemand debut i Asia-Pacific Rally Championships första deltävling på Nya Zeeland den 17-19 april.

»...

Tom ger ut bok om tjuvjakt

2015-03-30 Tom Svensson, Bevarandefotograf | »

Tom ger ut bok om tjuvjakt Tom Svensson skriver en bok tillsammans med Ola Jennersten om tjuvjakt och illegal handel.

»...

Tidemand bäste svensk i Rally Sweden

2015-02-16 Pontus Tidemand, Rallyförare | »

Tidemand bäste svensk i Rally Sweden Pontus fick en drömstart med vinst i den inledande superspecial i Rally Sweden inför en jublande hemmapublik.

»...

Senaste nytt från Pemba Rita, Sherpa

2015-02-09 Swedemount

Senaste nytt från Pemba Rita, Sherpa Senaste nytt från Pemba Rita, Sherpa i Nepal.

»...

De sista vita noshörningarna

2015-01-26 Tom Svensson, Bevarandefotograf | »

De sista vita noshörningarna Tom Svensson har dokumentera de sista nordliga vita noshörningarna i världen.

»...

Pontus Tidemand klar för Rally Sweden 2015

2015-01-19 Pontus Tidemand, Rallyförare | »

Pontus Tidemand klar för Rally Sweden 2015 Pontus Tidemand är klar för att återigen försvara de blågula färgerna i Rally-VM:s svenska deltävling.

»...

Möte med både dholer och tigrar i Indien

2014-12-08 Tom Svensson, Bevarandefotograf | »

Möte med både dholer och tigrar i Indien Förutom majestätiska tigrar lyckades Tom fotografera de skygga och lite okända dholerna under sin senaste resa till Indien.

»...

Bruksvallsloppet startade igång vintersäsongen

2014-12-01 Jerry Ahrlin, Längdskidåkare | »

Bruksvallsloppet startade igång vintersäsongen Jerry Ahrlin deltog i fredagens 10km klassisk stil och söndagens sprint, även den klassisk stil.

»...

Remy utmanar inför Artic Ultra 2015

2014-11-24 Swedemount

Remy utmanar inför Artic Ultra 2015 Inför loppet nästa år och som en avslutande utmaning för detta år, sprang Remy Brändefalk på egen hand de 100 miles som Artic Ultra kommer bjuda. Samtidigt samlar han in pengar till Barncancerfonden.

»...

Ahrlin laddar inför Bruksvallsloppet 2014

2014-11-03 Jerry Ahrlin, Längdskidåkare | »

Ahrlin laddar inför Bruksvallsloppet 2014 Ahrlin laddar inför Bruksvallsloppet och Bruksvallssprinten 21–23 november.

»...

Tidemand gästade jubilerande Marknadsnatta

2014-10-27 Pontus Tidemand, Rallyförare | »

Tidemand gästade jubilerande Marknadsnatta Tidemand gästade 50-års jubilerande Marknadsnatta, finalen för Svenska RallyCupen 2014.

»...

Borgelind svensk mästare 2014

2014-10-01 Daniel Borgelind, Vindsurfare | »

Borgelind svensk mästare 2014 Daniel Borgelind tog hem segern i både SM och SVF Speed Cup.

»...

Tidemand 5:a i World RX of France

2014-09-08 Pontus Tidemand, Rallyförare | »

Tidemand 5:a i World RX of France Med en WRC2-seger i bagaget var Pontus Tidemand fylld av självförtroende när han kastade sig tillbaka in i Rallycross-VM. Efter en imponerande insats placerade sig Pontus på en 5:e plats och belönades med utmärkelsen Monster Energy Supercharge Award.

»...

Borglind rankad 2:a i SVF Speed Cup 2014

2014-09-01 Daniel Borgelind, Vindsurfare | »

Borglind rankad 2:a i SVF Speed Cup 2014 Efter premiären av SVF Speed Cup i maj börjar det nu närma sig SM. Efter de totalt fyra heat som gått ligger nu Borgelind på en andraplats i serien.

»...

Tidemand segrare i Rallye Deutschland

2014-08-25 Pontus Tidemand, Rallyförare | »

Tidemand segrare i Rallye Deutschland - Det här är den största vinsten i min karriär så här långt och jag är superglad, säger Pontus efter målgången tillsammans med kartläsaren Emil Axelsson.

»...

Berättelser från Mana Pools, Zimbabwe

2014-08-04 Tom Svensson, Bevarandefotograf | »

Berättelser från Mana Pools, Zimbabwe Mana Pools i Zimbabwe anses som en av Afrikas vackraste platser att fotografera i. Som vanligt kommer Tom hem med fantastiska bilder från sitt arbete som bevarandefotograf.

»...

Remy Brändefalk 2:a i Cypern Ultra 2014

2014-07-30 Swedemount

Remy Brändefalk 2:a i Cypern Ultra 2014 Ett år av lång och hängiven förberedelse, och inte minst motgångar, har nu betalat sig. Efter 140 km och 30 timmars löpning säkrade Remy silvret i ultra maratonet Cypern Ultra.

»...

Finalplats för Tidemand i World RX i Belgien

2014-07-14 Pontus Tidemand, Rallyförare | »

Finalplats för Tidemand i World RX i Belgien Det går framåt för Pontus Tidemand i rallycross-VM och i helgens race i Belgien tog utvecklingen ytterligare några kliv framåt då Pontus klämde till med en finalplats med sin Audi S1 EKS RX

»...

Tidemand laddade inför Rallycross-VM i Belgien

2014-07-13 Pontus Tidemand, Rallyförare | »

Tidemand laddade inför Rallycross-VM i Belgien - Att nå semifinal i Höljes var ett delmål, men som tävlingsmänniska är det klart att man vill betydligt mer än så, säger Pontus. Vi har förbättrat oss för varje tävling hittills och snart kommer även de sista detaljerna falla på plats, förhoppningsvis redan den här helgen.

»...

Tidemand tog sig till semifinal i Höljes

2014-07-07 Pontus Tidemand, Rallyförare | »

Tidemand tog sig till semifinal i Höljes Efter fyra starka kvalheat tog sig Pontus Tidemand till semifinal med team EKS Audi S1. Inför närmare 35 000 tacklade han Höljesbanan med gasen i bott.

»...

Pontus Tidemand hoppas på succé i rallycross-VM i Höljes

2014-07-06 Pontus Tidemand, Rallyförare | »

Pontus Tidemand hoppas på succé i rallycross-VM i Höljes - Drömmen är ju att vinna på hemmaplan så det är klart att vi hoppas på succé, säger Pontus inför rallycross-VM i Höljes.

»...

Motgång och framsteg för Tidemand i finska rallycross-VM

2014-06-30 Pontus Tidemand, Rallyförare | »

Motgång och framsteg för Tidemand i finska rallycross-VM Trots stor kämparglöd missade Tideman semifinalen i finska VM-rallycrossen.

»...

Pontus Tideman utmanade i helgens rallycross-VM

2014-06-29 Pontus Tidemand, Rallyförare | »

Pontus Tideman utmanade i helgens rallycross-VM Pontus Tideman utmanade sina motståndare i den fjärde deltävlingen i rallycross-VM, FIA World Rallycross Championship, i Finska Kouvola.

»...

För tidigt avslut på Aurskog-Høland Rally för Tidemand

2014-06-25 Pontus Tidemand, Rallyförare | »

För tidigt avslut på Aurskog-Høland Rally för Tidemand På grund av en trasig vattenpump fick tyvärr midsommarhelgens mästerskapsrally ett tidigt avslut för Tidemand.

»...

Nya katalogerna för 2014/2015 är här – Swedemount & Nautic

2014-06-25 Swedemount

Nya katalogerna för 2014/2015 är här – Swedemount & Nautic Nu finns två nya kataloger tillgängliga för säsongen 2014/2015. Se katalogerna här på webben, beställ dem på kontaktsidan eller besök någon av våra återförsäljare och få ditt exemplar.

»...

Pontus Tidemand slipade formen i Aurskog-Høland Rally

2014-06-23 Pontus Tidemand, Rallyförare | »

Pontus Tidemand slipade formen i Aurskog-Høland Rally Efter debuten i rallycross-VM var det under midsommarhelgen dags för det norska mästerskapsrallyt Aurskog-Høland Rally.

»...

Positiv debut i rallycross-VM för Tidemand

2014-06-16 Pontus Tidemand, Rallyförare | »

Positiv debut i rallycross-VM för Tidemand Det blev en positiv start för Tidemand och team EKS RX i VM-premiären i norska Hell.

»...

Res med Tom Svensson till Indien

2014-05-26 Tom Svensson, Bevarandefotograf | »

Res med Tom Svensson till Indien Res med Tom Svensson på en fotoexpedition genom Indien och passa på att lära dig om både utrotningshotade djurarter och fotografering.

»...

Succé vid premiären för SVF Speed Cup 2014

2014-05-19 Daniel Borgelind, Vindsurfare | »

Succé vid premiären för SVF Speed Cup 2014 Den 1 maj var det premiär för årets SVF Speed CUP där Daniel Borglind stod som segrare. Fem deltävlingar ska nu avklaras innan SM i september.

»...

Tom Svensson summerar Kinaresan

2014-05-15 Tom Svensson, Bevarandefotograf | »

Tom Svensson summerar Kinaresan Tom Svensson summerar vistelsen i Kina som grymt bra. Han och hans kollegor fick mycket av det materialet de hoppats på.

»...

Positiv respons på föreläsningarna i Kina

2014-05-12 Tom Svensson, Bevarandefotograf | »

Positiv respons på föreläsningarna i Kina Tillsammans med Stuart Paul Robben, Joakim Odelberg och Niklas Andersson föreläste Tom Svensson vid TRAFFIC’s event i Peking.

»...

Pontus Tidemand blir försteförare i team EKS.

2014-04-30 Pontus Tidemand, Rallyförare | »

Pontus Tidemand blir försteförare i team EKS. Pontus Tidemand blir försteförare i Mattias Ekströms nystartade rallycrossteam EKS.

»...

Tom Svensson ger föreläsningar om illegal handel med hotade djur i Kina

2014-04-22 Tom Svensson, Bevarandefotograf | »

Tom Svensson ger föreläsningar om illegal handel med hotade djur i Kina Den 17 april åkte Tom Svensson till Kina tillsammans med Stuart Paul Robben, Joakim Odelberg och Niklas Andersson för att föreläsa om den illegala handeln med elfenben och noshörningshorn.

»...

Pontus Tidemand tar en tredjeplacering Rally de Portugal

2014-04-07 Pontus Tidemand, Rallyförare | »

Pontus Tidemand tar en tredjeplacering Rally de Portugal Den 3-6 april startade Pontus sin internationella säsong och slog till direkt med en tredjeplacering i tävlingen Rally de Portugal.

»...

Pontus Tidemand kör Rally de Portugal

2014-03-31 Pontus Tidemand, Rallyförare | »

Pontus Tidemand kör Rally de Portugal Den 3-6 april startar Pontus sin internationella säsong i tävlingen Rally de Portugal. Pontus kör en Fiesta R5 i det tekniskt krävande grusrallyt.

»...

En säsong med problem och lite tävlingar

2014-03-20 Jerry Ahrlin, Längdskidåkare | »

En säsong med problem och lite tävlingar Jerry Ahrlin har haft ytterligare en tuff säsong. Tidigare har ryggen och förkylningar skapat problem under tävlingssäsongen. Detta år är det foten och otur med utrustningen som skapar utmaningar.

»...

Se Toms unika bilder på den sällsynta vita andebjörnen

2014-03-13 Tom Svensson, Bevarandefotograf | »

Se Toms unika bilder på den sällsynta vita andebjörnen Under sin resa i British Columbias regnskog, har Tom lyckats fånga den mycket sällsynta vita kermodebjörnen på bild.

»...

Portugal nästa för Tidemand

2014-03-13 Pontus Tidemand, Rallyförare | »

Portugal nästa för Tidemand Teamet runt Pontus har nu säkrat tillräckligt med pengar från sponsorerna för att kunna delta i Portugals VM-rally i början av april.

»...

Pontus Tideman vinner KNA Rally Finnskog

2014-02-27 Pontus Tidemand, Rallyförare | »

Pontus Tideman vinner KNA Rally Finnskog Pontus Tidemand briljerade i Norges största rally och tog efter 10 körda specialsträckor hem segern med segermarginal över minuten.

»...

Med järven i siktet

2014-02-20 Tom Svensson, Bevarandefotograf | »

Med järven i siktet Det tog en vecka av absolut stillhet innan järven kom. Det var det värt.

»...

Pontus tar en åttondeplats i Rally Sweden 2014

2014-02-17 Pontus Tidemand, Rallyförare | »

Pontus tar en åttondeplats i Rally Sweden 2014 Pontus Tidemand avslutade Rally Sweden starkt, med en hedervärd placering på åttonde plats.

»...

Jerry Ahrlin tog en andraplats i ICA-loppet 2014

2014-02-10 Jerry Ahrlin, Längdskidåkare | »

Jerry Ahrlin tog en andraplats i ICA-loppet 2014 En rafflande spurtduell avgjorde det 45 km långa ICA-loppet.

»...

Pontus Tideman tävlar i Rally Sweden

2014-02-07 Pontus Tidemand, Rallyförare | »

Pontus Tideman tävlar i Rally Sweden Värmlänningen Pontus Tidemand tävlar nu i helgen i Rally Sweden. Pontus blev 2011 den yngste genom tiderna att ta hem titeln svensk mästare i rally.

»...

Hälsningar från Pemba Rita, Sherpa

2014-02-04 Swedemount

Hälsningar från Pemba Rita, Sherpa För några dagar sedan fick vi ett mail från Pemba Rita som vi supportar med kläder för bergsbestigning. Pemba har bestigit ett antal berg varav Mount Everest är ett av dom.

»...

Är säsongen över för Jerry

2014-02-03 Jerry Ahrlin, Längdskidåkare | »

Är säsongen över för Jerry Under söndagens långlopp König Ludwig Lauf skadade sig Jerry illa i foten och det är nu osäkert om han kan ställa upp i Vasaloppet där han är en av favoriterna till segern.

»...

Swedemounts tält och kläder testade i hårt Norskt klimat

2014-01-20 Swedemount

Swedemounts tält och kläder testade i hårt Norskt klimat Team Fjällräven planerade en hundsläp ta sig från Venabygd till Lillehammer i Norge. Swedemount stöttade expeditionen med utrustning för vinterklimat som fick utstå hårda prövningar.

»...

God Jul och Gott Nytt 2014

2013-12-23 Swedemount

God Jul och Gott Nytt 2014 2013 går mot sitt slut och vi på Swedemount blickar tillbaka mot ett händelserikt år.

»...

Fotografen och filmaren Joakim Odelberg kämpar mot tjuvskyttet av elefanter

2013-12-19 Swedemount

Fotografen och filmaren Joakim Odelberg kämpar mot tjuvskyttet av elefanter Swedemount stöttar fotografen och filmaren Joakim Odelberg och Världsnaturfonden i kampen mot tjuvskyttet på elefanter.

»...

Remy siktar högt

2013-11-10 Swedemount

Ultralöparen Remy Brändefalk avslutade tävlingen Hoka 10-dagars i söndags.

»...

Tom Svensson i Kanada, fortsättning

2013-10-23 Tom Svensson, Bevarandefotograf | »

Tom Svensson i Kanada, fortsättning Den sista veckan i Kanada var blöt, mycket blöt. Allt var genomblött, ryggsäck, kameragrejer och handskar trots att jag använde sealskin. Trots detta var min kropp varm och torr.

»...

Uppdatering från team 4everest

2013-10-13 4everest, Expeditionsgrupp | »

Uppdatering från team 4everest 2013 har i stora drag varit ett återhämtningens år för oss. Vi var fysiskt och mentalt slitna efter Mt. Everest och det tog tid att komma tillbaka.

»...

Tom Svensson i Kanada

2013-09-18 Tom Svensson, Bevarandefotograf | »

Tom Svensson i Kanada Jag fick nys om att Kanadas regering vill dra en pipeline genom deras största urskog som också är kustregnskog. De biologiska mångfalden är enorm både på land och i havet runt om.

»...

Daniel Borgelind vinnare av Karpathos Speed 2013

2013-09-16 Daniel Borgelind, Vindsurfare | »

Daniel Borgelind vinnare av Karpathos Speed 2013 Under sista tävlingsdagen var Daniel i ledning med svensken Anders Björkqvist precis bakom.

»...

Tom Svensson på Natur 2013

2013-08-20 Tom Svensson, Bevarandefotograf | »

Tom Svensson på Natur 2013 Under årets upplaga av Skandinaviens största naturfotofestival, Natur 2013, kommer Tom föreläsa och ställa ut sina fotografier.

»...

På tigersafari i Ranthambhore National Park

2013-08-16 Tom Svensson, Bevarandefotograf | »

På tigersafari i Ranthambhore National Park Tigrar har minskat med 97% de senaste 50 åren. Idag har vi bara runt 3000 kvar av alla underarterna.

»...

Fem dagar från Nordkap

2013-07-31 Swedemount

Fem dagar från Nordkap Nu är slutet av Mortens expedition nära och han har då vandrat genom hela Norge på längden, 2500 km. Om fem dagar anländer han till Nordkap, 71 grader norr.

»...

Uppdatering! Mortens vandring genom Norge

2013-07-08 Swedemount

Uppdatering! Mortens vandring genom Norge Morten har nu vandrat 900 av 2500 km och hälsar att Swedemount har hållit honom varm och torr på hela sträckan.

»...

Nu finns vår nya katalog ute i butikerna

2013-06-20 Swedemount

Nu finns vår nya katalog ute i butikerna Nu har vår katalog för 2013/2014 landat ute i våra butiker.

»...

Offshore Soft Shell Jacket och Sandhamn Soft Shell Jacket W

2013-06-20 Produktnyheter

Offshore Soft Shell Jacket och Sandhamn Soft Shell Jacket W Två av våra nyheter i 2013/2014 års katalog.

»...

Multi Halfzip och Multi Halfzip W

2013-06-20 Produktnyheter

Multi Halfzip och Multi Halfzip W Ett nytt utmärkt lager 2 plagg i många fräscha färger.

»...

Ny produktkategori - Tent

2013-06-17 Produktnyheter

Ny produktkategori - Tent Missa inte vår nya produktkategori för i år, Tent. Swedemounts nya tält har ultralätt design, styrka och pålitlighet precis så som ett modernt tält kräver.

»...

Norge, från syd till nord 2013

2013-05-31 Swedemount

Norge, från syd till nord 2013 Nu har den långa vandringen för Morten Melgård Hansen börjat. Den börjar vid Norges sydspets, slutar i Nordkap och är en sträcka på ca 250 mil i starkt kuperad terräng.

»...

Träningen åter i full gång för Jerry

2013-05-20 Jerry Ahrlin, Längdskidåkare | »

Träningen åter i full gång för Jerry Efter en vår full av segdragna förkylningar är nu Jerry på väg tillbaka till sin gamla form.

»...

Nu kommer boken Mount Everest - Världens topp tur och retur

2013-05-03 4everest, Expeditionsgrupp | »

Nu kommer boken Mount Everest - Världens topp tur och retur Nu lanseras boken "Mount Everest, världens topp tur och retur". Boken handlar om Swedemount’s testteam 4everest som våren 2012 nådde toppen av Mount Everest på 8 848 meter över havet.

»...

Säsongen är över för Jerry

2013-03-22 Jerry Ahrlin, Längdskidåkare | »

Säsongen är över för Jerry Jerry meddelade under presskonferensen före Årefjällsloppet att säsongen är över för hans del.

»...

Jerry Ahrlin tvåa i ICA-Loppet

2013-02-14 Jerry Ahrlin, Längdskidåkare | »

Jerry Ahrlin tvåa i ICA-Loppet Lördagen den 9 februari tävlade Jerry Ahrlin i det 45 km långa ICA-Loppet där han slutade på en andra plats.

»...

Jerry Ahrlin segrar i årets König Ludwig Lauf

2013-02-07 Jerry Ahrlin, Längdskidåkare | »

Jerry Ahrlin segrar i årets König Ludwig Lauf Efter att ha kämpat om segern under flera år i König Ludwig Lauf segrar nu äntligen Jerry Ahrlin med en tiondel över Jörgen Brink på andraplatsen.

»...

God Jul och Gott Nytt År

2012-12-20 Swedemount

God Jul och Gott Nytt År Efter ett händelserikt år knyter vi nu ihop säcken och summerar ett härligt 2012.

»...

För alla naturälskare

2012-12-17 Produktnyheter

För alla naturälskare För alla naturälskare har Swedemount i år tagit fram en serie plagg som lämpar sig perfekt för de som trivs bäst i skog och natur.

»...

Tom Svensson tilldelas medlemskap i Canon Explorer

2012-12-13 Tom Svensson, Bevarandefotograf | »

Tom Svensson tilldelas medlemskap i Canon Explorer Tom Svensson har, tidigare i höst, tilldelats medlemskap i Canon Explorer, som är en del i ett ambassadörsprogram för framstående fotografer. Som bevarandefotograf använder Tom Svenssons sina bilder för att skapa uppmärksamhet åt utrotningshotade djur.

»...

Daniel Borgelind Europamästare i Speedvindsurfing 2012

2012-11-26 Daniel Borgelind, Vindsurfare | »

Daniel Borgelind Europamästare i Speedvindsurfing 2012 På 2012 års OS-arena Portland Weymouth Sailing Academy går sedan 40 år tillbaka världens äldsta och största tävling i hastighetssegling.

»...

Då är jag åter hemma i Sverige efter en dryg vecka i USA

2012-11-15 Swedemount

Då är jag åter hemma i Sverige efter en dryg vecka i USA Loppet blev genomfört, och ännu en erfarenhet rikare. Planen jag hade från början, blev under loppet ändrat, på grund av kraftiga mag problem, som jag ännu inte vet vad det berodde på.

»...

Välbesökta föreläsningar om bestigningen av Mount Everest

2012-10-04 4everest, Expeditionsgrupp | »

Välbesökta föreläsningar om bestigningen av Mount Everest Lördagen den 28 september höll Team 4everest 3 fullsatta och uppskattade föreläsningar om hur teamet nådde toppen av Mount Everest tidigare i år.

»...

Daniel vinner deltävling två i Europacupen

2012-09-17 Daniel Borgelind, Vindsurfare | »

Daniel vinner deltävling två i Europacupen Daniel är precis hemkommen efter några veckors träning i Grekland samt en tävling i Europacupen som genomfördes i Tyskland där han gick ur som vinnare i klassen speedsurf.

»...

Hårt test för Swedemounts plagg i ultra tävling

2012-09-05 Swedemount

Hårt test för Swedemounts plagg i ultra tävling Helgens ultratävling i Karlstad bjöd på varmt väder och solsken. På plats fanns Remy Brändefalk, ultralöpare från Arvika. Swedemount stöttar Remy med tränings- och tävlingsplagg. Loppet pågick i 6 timmar och och Remy var nöjd med sin insats.

»...

Expedition 4everest har nått toppen på Mount Everest

2012-05-26 4everest, Expeditionsgrupp | »

Expedition 4everest har nått toppen på Mount Everest Expedition 4everest har nått toppen på Mount Everest under hårda förhållanden.

»...

Expedition 4everest - Nu tar vi toppen

2012-05-22 4everest, Expeditionsgrupp | »

Expedition 4everest - Nu tar vi toppen Natten mellan torsdag och fredag beräknas toppförsöket genomföras för team 4everest.

»...

Expedition Paul fick avbryta på 8 500 meters höjd

2012-05-21 Swedemount

Expedition Paul fick avbryta på 8 500 meters höjd Natten till 20 maj fick expedition Paul avbryta toppförsöket på 8 500 meters höjd.

»...

Acklimatisering på North Col

2012-05-14 4everest, Expeditionsgrupp | »

Acklimatisering på North Col Den tredje maj packade vi utrustning i BC för att bege oss upp mot ännu högre höjder. Vi började morgonen med att trycka i oss maximalt med frukostföda för att därefter börja marschen mot ABC.

»...

SMS från Paul

2012-05-14 Swedemount

Vi har fått ett SMS från Paul där han berättar att de väntar på bra väder och mindre vind för att kunna påbörja toppförsöket.

»...

Vi flyttar in i nya lokaler

2012-05-11 Swedemount

Vi flyttar in i nya lokaler Huvudkontoret flyttar till nya lokaler i Grebbestad.

»...

Expedition Johanna avbruten

2012-05-03 Swedemount

Expedition Johanna avbruten Expedition Johanna, på väg upp mot toppen av Mount Everest, har tyvärr avbrutits. Läs hennes berättelse här.

»...

Swedemountplaggen fungerar bra på +7000 meter över havet

2012-04-30 4everest, Expeditionsgrupp | »

Swedemountplaggen fungerar bra på +7000 meter över havet För en knapp vecka sedan sattes plaggen verkligen på prov när vi var uppe på North Col (knappt 7000 m.ö.h.) och vädret slog om ordentligt. Då bar vi ytterst Mount Everest Shell Jacket och Mount Everest Shell pant. Det snöade och blåste hårt och blev s.k. whiteout, vilket innebär att sikten blir i princip obefintlig.

»...

På 5200 meters höjd

2012-04-16 4everest, Expeditionsgrupp | »

På 5200 meters höjd Andra natten i BC avklarad. Den första natten i BC på ca 5200m höjd var relativt plågsam. Acklimatiseringen gör dock sitt och vi mår successivt bättre.

»...

Isklättring vid Everest BC!

2012-04-13 Swedemount

Isklättring vid Everest BC! Vi har nu nått Everest BC och övar isklättring.

»...

Tack Swedemount!

2012-04-13 Daniel Borgelind, Vindsurfare | »

Här kommer en kort film från Egypten. Håll tillgodo!

»...

Bra jobbat den här säsongen Jerry!

2012-04-04 Jerry Ahrlin, Längdskidåkare | »

Jerry Ahrlin slutade säsongen som tvåa i Ski Classics Sprint.

»...

Swedemount till Mount Everest!

2012-03-28 Swedemount

Swedemount till Mount Everest! Äntligen är vi på väg mot toppen! Under våren 2012 är tre olika expeditioner på väg mot mount everests topp i Swedemountkläder.

»...

Jerry i Tartu Maraton, Estland

2012-02-20 Jerry Ahrlin, Längdskidåkare | »

Jerry i Tartu Maraton, Estland  Jerry ligger nu på fjärde plats i Ski Classics 2012.

»...

Föreläsning på Camera Naturas fotodag

2012-02-14 Tom Svensson, Bevarandefotograf | »

Föreläsning på Camera Naturas fotodag Den 11 februari var det Camera Naturas fotodag i Västerås och jag var där och höll föreläsning.

»...

Johanna på väg mot Mount Everest

2012-02-08 Swedemount

Johanna på väg mot Mount Everest Johanna Eneling, 29, neurokirurgstudent ska försöka ta sig upp till toppen av Mount Everest.

»...

Bygget fortskrider

2012-02-07 Swedemount

Bygget fortskrider Bygget av nordens största sportbutik i Grebbestad fortskrider, där Swedemount kommer att ha sitt kontor och lager.

»...

Silvermedalj i König Ludwig Lauf

2012-02-07 Jerry Ahrlin, Längdskidåkare | »

Silvermedalj i König Ludwig Lauf Jerry Ahrlin knep andraplatsen i tävlingen för Team Xtra Personel.

»...

Bästa svensk i årets upplaga av Marcialonga!

2012-01-30 Jerry Ahrlin, Längdskidåkare | »

Jerry Ahrlin gjorde en fin insats i årets Marcialonga och slutade på en fjärdeplacering.

»...

Dolomitenlauf, check!

2012-01-27 Jerry Ahrlin, Längdskidåkare | »

Jerry Ahrlin vann Dolomiten Classic Race i Österrike den 21/1.

»...

Planering inför fotofestival

2012-01-20 Tom Svensson, Bevarandefotograf | »

Hemma från Österrike och planeringsmöte inför en ny fotofestival som jag fått den stora äran att leda.

»...

Eventuellt Dolomitenlauf i Österrike

2012-01-19 Jerry Ahrlin, Längdskidåkare | »

Eventuellt Dolomitenlauf i Österrike  Efter feber och magsjuka är det nu nya tag som gäller!

»...

En god placering i säsongens första Ski Classics!

2012-01-09 Jerry Ahrlin, Längdskidåkare | »

En god placering i säsongens första Ski Classics!  Jerry Ahrlin tog hem en fjärdeplacering i det 50km långa premiärloppet.

»...

Julgåvor som räddar liv

2011-12-28 Swedemount

Julgåvor som räddar liv Årets julgåvor från Swedemount gick till två stora hjälporganisationer, SOS Barnbyar och Läkare utan gränser.

»...

Nu drar Världscupen igång

2011-12-23 Jerry Ahrlin, Längdskidåkare | »

Efter hård träning under sommaren och hösten drar det nu igång!

»...

Spännande start på 2012

2011-12-23 Tom Svensson, Bevarandefotograf | »

Snart börjar ett nytt år och det blir en spännande start på 2012

»...

Upploppet var avgörande!

2011-12-23 Jerry Ahrlin, Längdskidåkare | »

Lördagen den 17 december var det långloppspremiär i Vålådalen.

»...

Nyss hemkommen från Afrika

2011-12-06 Tom Svensson, Bevarandefotograf | »

Nyss hemkommen från Afrika Tillbaka i Sverige efter en foto-workshop i Afrika.

»...

Egypten nästa

2011-11-30 Daniel Borgelind, Vindsurfare | »

Egypten nästa Först ut 2012 blir en träningsresa till Egypten.

»...

Varma julklappar

2011-11-28 Swedemount

Varma julklappar Julen närmar sig med stora steg...

»...

Europacupen avgjord

2011-11-24 Daniel Borgelind, Vindsurfare | »

Tredjeplats i den totala Europacupen Speed 2011.

»...

Nya färger på gång

2011-11-23 Produktnyheter

Nya färger på gång Junior fleece får två nya färger i december. (Bilden ovan är ur vårt nuvarande sortiment.)

»...

Julklappstips!

2011-11-11 Swedemount

Julklappstips! Skäm bort någon du tycker om med funktionskläder för ett aktivt liv.

»...

Inplanerade fotoresor

2011-10-19 Tom Svensson, Bevarandefotograf | »

Inplanerade fotoresor Jag har två längre fotoresor inplanerade, en till Afrika och en till Indien.

»...

På festival

2011-10-19 Tom Svensson, Bevarandefotograf | »

På festival Film- och Foto-festival, ett spännande och roligt projekt!

»...

Säsongsstart

2011-10-12 Jerry Ahrlin, Längdskidåkare | »

Säsongsstart  Säsongen inleds med en 3-dagarstävling I Bruksvallarna, 11-13 november.

»...

Swedemount Micro Fleece

2011-10-12 Produktnyheter

Swedemount Micro Fleece En ny produkt för dig som är aktiv och rör dig mycket. Swedemount Micro Fleece är ett mellanting av våra fleece och multiprodukter.

»...

Lager på lager

2011-10-12 Swedemount

Lager på lager På swedemount vill vi slå ett slag för flerlagersprincipen!

»...

Trailer om min bok

2011-10-12 Tom Svensson, Bevarandefotograf | »

Trailer om min bok Nu har trailern kommit ut för min bok "De vita lejonen".

»...

Sista starten för i år

2011-09-29 Daniel Borgelind, Vindsurfare | »

Sista starten för i år  Sista starten för i år går av stapeln i England och består av två tävlingar.

»...

Inspirerande träning

2011-09-29 Jerry Ahrlin, Längdskidåkare | »

Inspirerande träning  Projektet “Träna för Vasan” fortsätter.

»...

Slutspurt i Europacupen

2011-09-29 Daniel Borgelind, Vindsurfare | »

Slutspurt i Europacupen Säsongen går mot sitt slut, med bara en tävling kvar i Europacupen.

»...

Kläder för tuffa förhållanden

2011-09-27 Swedemount

Kläder för tuffa förhållanden Swedemounts kläder kan användas för såväl ett aktivt friluftsliv som under extrema kraftansträngningar i tuffa väderlekar.

»...

Träna för vasan!

2011-09-08 Jerry Ahrlin, Längdskidåkare | »

Träna för vasan! Swedemount går in som klädsponsor och samarbetsparter i projektet Träna för Vasan!

»...

SWEDEMOUNT PÅ FACEBOOK

2011-08-26 Swedemount

SWEDEMOUNT PÅ FACEBOOK Ta del av senaste nytt på vår facebook!

»...

Nytt kontor och lager

2011-08-26 Swedemount

Nytt kontor och lager Spaden är i jorden och våren 2012 flyttar vi in!

»...

De vita lejonen

2011-08-22 Tom Svensson, Bevarandefotograf | »

De vita lejonen "De vita lejonen" lanseras under Bokmässan den 22-25 september, då jag även kommer att hålla en föreläsning.

»...

SPEEDSURFING MED DRAG!

2011-08-18 Daniel Borgelind, Vindsurfare | »

SPEEDSURFING MED DRAG! De fartfyllda tävlingsveckorna på Karphatos är avslutade med gott resultat, trots tuffa förhållanden.

»...

Träning i skidtunnel

2011-08-11 Jerry Ahrlin, Längdskidåkare | »

Träning i skidtunnel 21–24 augusti ligger jag i träningsläger i Torsby och jag har givetvis med mig Wasa Race, det ultimata understället. Passformen är oslagbar och Seamless-teknologin gör att den sitter som gjuten på kroppen.

»...

Norefjellstrippeln nästa

2011-08-11 Jerry Ahrlin, Längdskidåkare | »

Norefjellstrippeln nästa Mitt nästa tävlingsdeltagande sker i Norefjellstrippelns tredje gren som är löpning.

»...

Swedemount stöttar
Läkare Utan Gränsers
arbete i Afrika

2011-08-11 Swedemount

Vi på Swedemount tycker att det är viktigt att bidra till nödhjälp i svältdrabbade länder och uppmanar dig att ge ett bidrag du också!

»...

Fotoexpedition till fjällrävens rike

2011-07-26 Tom Svensson, Bevarandefotograf | »

Fotoexpedition till fjällrävens rike Fjällräven är en av Sveriges 113 akut utrotningshotade arter och det finns idag ca 25 reproduktiva par kvar i fjälltrakten. Tidigare fanns fjällräven i riklig mängd men försvann nästan då den jagades hårt i början av 1900 talet.

»...

Målet med säsongen 2012!

2011-07-22 Jerry Ahrlin, Längdskidåkare | »

Målet med säsongen 2012! Jerry har startat säsongen med cykelträning.

»...

Flerlagersprincipen

2011-07-15 Swedemount

Flerlagersprincipen FLERLAGERSPRINCIPEN innebär att klä sig i olika lager. Meningen är att du ska trivas och vilja vara utomhus i dina kläder oavsett väder eller aktivitet. För att du ska känna dig tillfreds vare sig vädret är hårt eller milt, behöver kläderna hålla dig torr och varm.

»...

Daniel tävlar i speedsurfing

2011-07-15 Daniel Borgelind, Vindsurfare | »

Den sista veckan i juli och de första två veckorna i augusti arrangeras för andra året en populär vindsurfing hastighettävling där Daniel kommer att delta. Mest för kul men även en del hårda utmaningar som kommer att äga rum.

»...

Är precis hemkommen från Afrika

2011-07-15 Tom Svensson, Bevarandefotograf | »

Är precis hemkommen från Afrika Är precis hemkommen från Afrika där jag bla hållit workshops för fotografer en enorm upplevelse speciellt för dem som ej varit i Afrika förut.

»...

Swedemount firar 20 år

2011-07-15 Swedemount

Swedemount firar 20 år Swedemount grundades år 1991, vi producerar funktionskläder och ryggsäckar. Grundarna av företaget har alltid haft ett stort intresse för outdoor-aktiviteter såsom skidåkning, cykling, klättring och kajak.

»...

Årets produktnyheter i sortimentet

2011-07-04 Produktnyheter

Årets produktnyheter i sortimentet I år har vi ett stort antal nya och speciellt utvecklade plagg i vårt utbud. Vi är stolta över att kunna erbjuda väl anpassade och utvecklade plagg för både de speciella och extrema men men även de vardagliga situationer som vi väljer att vara i.

»...

Daniel tvåa i European champion speed tour 2011

2011-06-13 Daniel Borgelind, Vindsurfare | »

Under Kristihimmelfärdshelgen avgjordes den svenska deltävlingen av Europacupen i speedsurfing.

»...

Grattis Christel Vangenmo!

2011-06-01 Swedemount

Grattis Christel Vangenmo! Nu är Swedemounts fototävling avgjord. Vi vill passa på och tacka för alla fina bidrag som skickats in.

»...

21 maj är det premiär på speed cupen

2011-05-17 Daniel Borgelind, Vindsurfare | »

Ölands tävlingen är den första deltävlingen i SM serien.

»...

Rosa delfiner i Thailand

2011-04-15 Tom Svensson, Bevarandefotograf | »

Jag är i Thailand för att arbeta med de rosa delfinerna, eller försöker!

»...

Säsongen 2011

2011-04-04 Daniel Borgelind, Vindsurfare | »

Nu väntar jag på alla nya prylar sedan bär det nog av till Holland eller Danmark för att träna innan första tävlingen drar i gång.

»...

Final i Ski Classics 2011

2011-04-04 Jerry Ahrlin, Längdskidåkare | »

Final i Ski Classics 2011 Den sjätte och sista deltävlingen gick av stapeln i Norge

»...

Jerry Ahrlin tog hem segern i långloppscupen

2011-03-21 Jerry Ahrlin, Längdskidåkare | »

Jerry Ahrlin tog hem segern i långloppscupen Birkebeinerrennet startar i Rena och slutar i Lillehammer. Loppet är 54 km långt och går i klassisk stil. I och med tredjeplatsen i Birkebeinerrennet säkrade alltså Jerry totalsegern i långloppscupen.

»...

Lördag 2 april går Ski Classics, Norefjellrennet

2011-03-11 Jerry Ahrlin, Längdskidåkare | »

Lördag 2 april går Ski Classics, Norefjellrennet Lördag 2 april går Ski Classics finalen i loppet Norefjellrennet som gick av stapeln för första gången i april 2010.

»...

Lördag 19 mars Birkebeinerrennet

2011-03-11 Jerry Ahrlin, Längdskidåkare | »

Jerrys fokus ligger nu på tävlingen i Norge och deltagandet i Birkebeinerrennet som startar i Rena och slutar i Lillehammer.

»...

Grattis Jerry till tredjeplatsen i Vasaloppet!

2011-03-06 Jerry Ahrlin, Längdskidåkare | »

Grattis Jerry till tredjeplatsen i Vasaloppet! Efter ett långt och välplanerat lopp där Jerry och några åkare till snabbt avgränsade sig mot de övriga åkarna blev det en intensiv och spännande kamp om segern i Vasaloppet. Jerry låg under hela loppet i tätskiktet och fick ofta vara framme och dra. Vid upploppet blev det en spännande spurtstrid där Jerry kom in på en hedrande tredjeplacering.

»...

Ny storseger för Jerry Ahrlin

2011-02-06 Jerry Ahrlin, Längdskidåkare | »

Ny storseger för Jerry Ahrlin Långloppet i König avgjordes med en spurtstrid.

»...

Jerry vann Marcialonga - igen

2011-01-30 Jerry Ahrlin, Längdskidåkare | »

Jerry vann Marcialonga - igen - Otroligt skönt att vinna, säger Jerry som tidigare placerat sig 3-1-3-1 i de fyra senaste upplagorna av loppet. Loppet är 70 km långt och körs i Province of Trento, Italien.

»...

Ny bok, De vita lejonen

2010-12-23 Tom Svensson, Bevarandefotograf | »

Min nya bok "De vita lejonen" kommer att finnas ute från september.

»...

La Sgambeda, Italien

2010-12-23 Jerry Ahrlin, Längdskidåkare | »

Tävlingen i La Sgambeda gick bra och jag hamnade på en 5:e plats och blev bäste svensk. Vann gjorde hemmaåkaren Fabio Santus.

»...

Fotoexposé i Thailand

2010-10-25 Tom Svensson, Bevarandefotograf | »

Nu åker jag till Thailand för en fotoutställning.

»...